Ulkomaille, matkakohteita.

Suosituimpia ulkomaan matkakohteita. Pientä infoa joka kohteesta ja linkkejä aihetta käsitteleville sivuille.

  • toukokuu 2024
    ma ti ke to pe la su
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • Espanja Kreikka Thaimaa
  • Sivut

Irlanti

Täällä kerrotaan Irlannista ja sen pääkaupungista Dublinista. Irlanti on saari ja sijaitsee Iso-Britannian länsipuolella. Yhdessä nämä muodostavat Brittein saaret nimisen kokonaisuuden. Pieni pala Irlannin saaresta kuuluu Yhdistyneille kuningaskunnille (UK=United Kingdom). Tätä osaa kutsutaan Pohjois-Irlanniksi.

Vaikka Irlanti kieleltään, tavoiltaan ja ulkoiselta olemukseltaan muistuttaa Englantia, niin suuri erottava tekijä on uskonto. Siinä missä Englannissa ollaan protestantteja, niin Irlanti on ”jäänyt” katoliseksi.

Suurin osa suomalaisista Irlanti matkailijoista suuntaa matkansa kaupunkilomalle Dubliniin. Muita kaupunkeja ovat Cork, Galway, Limerick ja Tullamore. Muualle kuin Dubliniin tehdään kovin vähän matkoja ja niihin meneminen vaatii pientä vaivaa. Hyvä vaihtoehto tutustua Dublinin ulkopuoliseen Irlantiin on tehdä kiertoajelu läheiselle maaseudulle. Jos ei ole tottunut vasemman puoleiseen liikenteeseen eikä halua totutellakaan, niin silloin on mukavin vaihtoehto ostaa kiertoajelu kaupungin lukuisista turisti-infopisteistä. Myös päiväretkiä läheisiin kaupunkeihin on tarjolla, onhan Irlannin saari kohtuullisen pieni ja välimatkat lyhyitä. Esimerkiksi itärannikon Dublinista länsirannikon Galwayhin on matkaa vain parisataa kilometriä.

Irlantilaiset ovat levittäneet niin musiikkiaan kuin oluttaan kaikkialle maailmaan. Näin asian ilmaisi jo edesmennyt taiteilija:

Musiikki kehotti minut sinisyyttä kohti 

Ja tuuliselle, puuttomalle nummelle se johti

Ja rytmiä mä hakkasin ja oluesta kuplin

Ja hetken aikaa keskikaljaluola oli Dublin.”

-JL

Jätä kommentti